سخنان دکتر پزشکیان خطاب به ترامپ:
سخنان دکتر پزشکیان خطاب به ترامپ:
ترامپ گفته ما خطرناکیم؟ ما ۶۰ هزار زن و کودک را نابود کردیم یا شما؟ ما بر مردم بیدفاع تحریم آب و نان بستیم یا شما؟ ما عامل جنگ بودیم یا شما که با فروش بمب و موشک، منطقه را به آتش کشیدید؟
شما ۴۷ سال تلاش کردید نظام جمهوری اسلامی را به زانو درآورید، اما نتوانستید. حالا ما را تهدید میکنید؟ تهدید شما برای ما ارزشی ندارد.
شما داعش را بیرون کردید یا ایران و شهید قاسم سلیمانی؟ فریب روایتسازی ندهید؛ مردم منطقه حقیقت را میدانند.
ما را از چه میترسانید؟ برای ما شهادت، افتخار است. ما این کشور را میسازیم؛ چه شما صلح کنید چه نکنید، در برابر هیچ قلدری سر خم نخواهیم کرد.
تمام تلاش نامردان این است که بین ما دعوا بیندازند. همین حرفهای ترامپ برای کاشتن بذر اختلاف و ناامیدی بود؛ اما باید خوابش را ببیند.
همین کسی که به منطقه آمده و با بمب و موشک تهدید میکند، خیال کرده ایران تسلیم میشود؟ ما ملتی هستیم با سابقهای چند هزار ساله. هیچکس نمیتواند این ریشه را از جا بکند.
ما یک عمر است ماندهایم و خواهیم ماند. ملت ایران از پس دشمنیهای بزرگتر از ترامپ هم گذشته است و باز هم خواهد گذشت.
چگونه نماز یک شنبه های ماه ذی القعده را بخوانیم ؟
🌙✨ نماز پرفیضِ یکشنبههای ماه ذیالقعده ✨🌙
#نماز_یکشنبه_ذیقعده | #آداب_و_اعمال | #ذیالقعده
🌸 پیامبر مهربانیها صلّیاللهعلیهوآله فرمودند:
هرکس این نماز را در یکی از یکشنبههای ماه #ذیقعده بخواند، بهرهمند از ۸ فضیلت بینظیر میشود:
1️⃣ توبهاش پذیرفته و گناهانش آمرزیده میشود
2️⃣ در قیامت دشمنی نخواهد داشت!
3️⃣ با ایمان از دنیا میرود
4️⃣ قبرش نورانی و وسیع میگردد
5️⃣ رضایت پدر و مادرش را بهدست میآورد
6️⃣ پدر، مادر و نسلش مشمول مغفرت الهی میشوند
7️⃣ روزیاش زیاد میشود
8️⃣ جان دادن برایش آسان خواهد شد 🕊
🙏 طریقه انجام نماز یکشنبه ذیالقعده (فاصله بین طلوع تا غروب آفتاب):
🛁 غسل کن و وضو بگیر
🕌 سپس دو نماز دو رکعتی (جمعاً چهار رکعت) به نیت “نماز یکشنبه ماه ذیقعده” بخوان
در هر رکعت:
🔹 ۱ بار سوره حمد
🔹 ۳ بار سوره توحید
🔹 ۱ بار سوره فلق
🔹 ۱ بار سوره ناس
🔁 بعد از هر دو رکعت:
🔹 ۷۰ بار ذکر “اَستَغفِرُاللهَ و اَتوبُ الیه”
🔹 ۱ بار ذکر “لا حول و لا قوة الا بالله”
📿 و در پایان:
«یا عَزِیزُ یا غَفَّارُ، اغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ، فَإِنَّهُ لَا یغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ»
📖 منبع: مفاتیحالجنان
💫 از این فرصت نورانی غافل نشو…
چرا برای نماز خم و راست می شویم؟
🟡 شبهه
چرا ما باید برا نماز خوندن حتماً خم و راست بشیم. من دوست دارم بجای نماز خوندن، پیانو یا سه تار بزنم. ممکنه یه راننده دوست داشته باشه پشت فرمون اینجوری با خدا راز و نیاز کنه: “اوستا کریم نوکرتم!” نماز عربی که اصلاً ازش هیچی نمی فهمیم چه ضرورتی داره عاخه؟!
🟢 پاسخ
✍️ حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
🔹 هرفردی می تواند در خلوت خود مشغول عبادت و راز و نیاز با خداوند شود. این گونه از نماز، کمترین شروط و آداب را دارد. زیرا خداوند سخن بنده خود که در حال راز و نیاز با اوست را می شنود، وعده اجابت نیز به او داده است؛ گرچه بدنش آلوده باشد یا رو به قبله نباشد و حرکات خم و راست شدن خاصی را انجام ندهد. خداوند برای همین نماز است که می گوید: “فاینما تولوا فثم وجه الله”. این نماز تنها و تنها ذکر و یاد خداوند است؛ حال بنده در هر حالتی که می خواهد باشد و به هر زبانی که می داند خدایش را بخواند. زیرا او دانا و شنواست.
♦️ نماز ملکوتی
❇️ اما راه میان بُر برای لقاء الله، نوعی از نماز است که حاصل مشاهده ملکوتی آن توسط پیامبر عظیم الشأن در عالم بالا است و خالق انسان ها آن را نسخه شفابخش معرفی کرده است.
👈 معمولاً بهترین روش استفاده از یک دستگاه، توسط سازندهی آن تبیین و در اختیار کاربران قرار می گیرد. بهترین روش عبادت نیز توسط خالق انسان و از طریق کاملترین انسان معرفی شده است.
👈 دیگر اینکه رسم عاشقی آن است که انسان در برقراری ارتباط روش پیشنهادی معشوق را عمل کند نه آن چنان که خود می پسندد. اگر معشوقی از گل قرمز تنفر داشته باشد و برعکس عاشق گل صورتی باشد، عاشق واقعی برای عرض ارادت انتخاب معشوق را ملاک قرار می دهد.
📚 حافظ می گوید:
در دایره قسمت ما نقطه تسلیمیم
لطف آن چه تو اندیشی حکم آن چه تو فرمایی.
فکر خود و رای خود در عالم رندی نیست
کفر است در این مذهب خودبینی و خودرأیی
🔵 مثال دیگر: اگر کسی قصد ماهیگیری دارد، غذای مورد علاقه ی ماهی (کرم) را به قلاب آویزان میکند. وگرنه با آویزان کردن مثلا پیتزا که خود دوست دارد، چیزی عایدش نمی¬شود!
♦️ نکته مهم
❇️ کسی که واقعا بخواهد خدا را آنگونه که او دوست دارد، عبادت کند، سعی می کند ترجمه و تفسیر عبارات نماز و همین طور رمز و راز اعمال آن را به دست آورد. (👈در روایات برخی اسرار نماز، اشاره شده و تحقیقاتی نیز در مورد، آثار سجده و رکوع، بر سلامت جسم و روان انسان انجام شده است.)
✅ خلاصه اینکه بهترین روش عبادت، که مطابق سیستم روانی انسان تنظیم شده، نمازی است که خود خدای مهربان و آگاه ما پیشنهاد داده نه آن گونه که خود میپسندیم.
اسلام یعنی تسلیم و عصیان
اسلام فقط تسلیم نیست، عصیان هم هست
قرآن میفرماید: «لَا إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ قَد تَّبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَن یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَیُؤْمِن بِاللهِ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى»(بقره/۲۵۶). نمیگوید «فمن یؤمن بالله» هر کسی که به خدا ایمان بیاورد؛ بلکه این ایمان به خدا را ملازم میداند با کفر به طاغوت. آن اثبات را ملازم با این نفی میشمارد: «مَن یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَیُؤْمِن بِاللهِ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى».
اسلام تسلیم و طاعت محض نیست، عصیان هم هست. اما عصیان نسبت به چه چیز؟ عصیان نسبت به هواها، طاغوتها و معبودهای غیر خدا. ایمان محض نیست، کفر هم هست؛ به تعبیر خود قرآن کفر به طاغوت…
انسان به ایمان اسلامی نمیرسد تا آن کفرها را طی نکند؛ پیوندش با خدای متعال محکم و برقرار نمیشود مگر آنکه پیوندهای دیگر را ببرد و قطع کند. بندگی خدا جز با آزادی از غیر خدا میسر نیست. اصلا بندگی خدا مقرون به آزادی است. گفت:
نشوی بنده تا نگردی حر
نتوان کرد ظرف پر را پر
اول باید آزاد شد تا بتوان بنده خدا شد. اول باید پیوندهای دیگر را برید تا بتوان پیوند با خدای متعال را مستحکم کرد. اول باید کفر به طاغوت ورزید تا زمینه برای ایمان به خدا فراهم بشود.
این است که میفرماید: «من تاب و أصلح» اول باید توبه کرد تا موفق به اصلاح در مرحله بعد شد.
استاد مطهری، انقلاب اسلامی از دیدگاه فلسفه تاریخ، ص۲۳-۲۲
تفاوت شرایط امام حسن و امام حسین ( علیهماالسلام )
اولين تفاوت اين است كه امام حسن در مسند خلافت بود و معاويه هم به عنوان يك نفر طاغى و معترض در زمان اميرالمؤمنین قيام كرد ..كشته شدن امام حسن در اين وضع يعنى كشته شدن خليفه مسلمين و شكست مركز خلافت. مقاومت امام حسن تا سرحد كشته شدن نظير مقاومت عثمان بود در زمان خودش، نه نظير مقاومت امام حسين. امام حسين وضعش وضع يك معترض بود در مقابل حكومت موجود؛ اگر كشته مىشد كشته شدنش افتخارآميز بود ..
حتى امام حسين هم احتراز داشت كه كسى در جاى پيغمبر و در مسند خلافت پيغمبر كشته شود. ما مىبینیم كه امام حسين حاضر نيست در مكه كشته شود … مىبینیم اميرالمؤمنین وقتى كه شورشيان در زمان عثمان شورش مىکنند فوق العاده كوشش دارد كه خواستههای آنها انجام شود نه اينكه عثمان كشته شود … خودش فرمود من اينقدر از عثمان دفاع كردم كه مى ترسم گنهكار باشم
آيا طرفدار شخص عثمان بود؟ نه، مىگفت من مىترسم تو خليفه مقتول باشى. اين براى عالم اسلام ننگ است كه خليفه مسلمين را در مسند خلافت بكشند .
اگر امام حسن مى جنگيد، يك جنگ چند ساله اى ميان دو گروه عظيم مسلمين شام و عراق رخ مى داد و چندين ده هزار نفر مردم از دو طرف تلف مى شدند بدون آنكه يك نتيجه نهايى در كار باشد. احتمال اينكه بر معاويه پيروز مى شدند - آنطور كه شرايط تاريخ نشان مى دهد- نيست، و احتمال بيشتر اين است كه در نهايت شكست از آنِ امام حسن باشد. اين چه افتخارى بود براى امام حسن كه بيايد دو سه سال جنگى بكند كه در اين جنگ از دو طرف چندين ده هزار آدم كشته بشوند و نتيجه نهايى اش يا خستگى دو طرف باشد كه بروند سر جاى خودشان و يا مغلوبيت امام حسن و كشته شدنش در مسند خلافت؟
اما امام حسين يك جمعيتى دارد كه همه آن هفتاد و دو نفر است. تازه آنها را هم مرخص مى كند، مى گويد مى خواهيد برويد برويد، من خودم تنها هستم. آنها ايستادگى مى كنند تا كشته مى شوند، يك كشته شدن صد در صد افتخارآميز.
سه عامل اساسى در قيام امام حسين دخالت داشته است. اول اين كه حكومت ستمكار وقت بيعت مى خواست، امام جوابش فقط اين بود: نه، بيعت نمى كنم، و نكرد. امام حسن چطور؟ آيا معاويه از امام حسن تقاضاى بيعت كرد؟ نه، بلکه جزء مواد صلح بود که بیعت نباشد.
دوم دعوت كوفه بود به عنوان يك شهر آماده. هجده هزار نامه مى نويسند براى امام حسين و اعلام آمادگى كامل مى كنند. اگر امام ترتيب اثر نمى داد، مسلّم در مقابل تاريخ محكوم بود؛ مى گفتند يك زمينه بسيار مساعدى را از دست داد. و حال آنكه در كوفه امام حسن اوضاع درست بر عكس بود؛ يك كوفه خسته و ناراحتى بود، هزار جور اختلاف عقیده پیدا شده بود آنچنان بد بود که امام حسن وقتی به نماز می آمد زیر لباس های خود زره می پوشید و خطر کشته شدن ایشان وجود داشت و یک دفعه در حال نماز به طرفش تیراندازی شد…
پس بر امام حسين اتمام حجتى بود، در مورد امام حسن بر عكس، اتمام حجت بر خلاف بوده و مردم كوفه تقريباً عدم آمادگيشان را اعلام كرده بودند.
سوم امر به معروف و نهى از منكر بود؛ يعنى اگر از امام حسین تقاضاى بيعت هم نمى كردند و كوفه هم دعوت نمى كردند باز قيام مى نمود؛ اينكه معاويه از وقتی به خلافت رسیده در مدت بيست سال هرچه عمل كرده است بر خلاف اسلام است، جائر است، احكام اسلام را تغيير داده، خونهاى محترم را ريخته است، حالا هم پسر شرابخوار قمار باز سگباز خودش را به زور سر جاى خودش نشانده است. بر ما لازم است كه به اينها اعتراض كنيم.
ولى معاويه در زمان علی (ع) معترض بوده است كه من فقط مى خواهم خونخواهى عثمان را بكنم، و حال [در زمان امام حسن (ع)] مى گويد من حاضرم به كتاب خدا و سنت پيغمبر و سيره خلفاى راشدين صددرصد عمل كنم، بعد از من خلافت مال حسن بن على است و حتى بعد از او مال حسين بن على است فقط آنها كار را به من واگذار كنند، همين مقدار، ورقه سفيد امضا فرستاد؛ گفت هر شرطى كه حسن بن على مايل است بنويسد من قبول مى كنم، من بيش از اين نمى خواهم كه من زمامدار باشم و الّا من به تمام مقررات اسلامى عمل مى كنم. (تا آن وقت هم كه هنوز صابون اينها به جامه مردم نخورده بود) من مجرى منويّات تو هستم.
اگر امام حسن با اين شرايط تسليم امر نمى كرد، دو سه سال مى جنگيد، دهها هزار آدم كشته مى شدند، ويرانيها مى شد و عاقبت هم خود امام كشته مى شد، امروز تاريخ امام حسن را ملامت مى كرد،
بنابراين امام حسين يك منطق بسيار رسا و يك تيغ بُرنده داشت: «اگر كسى حكومت ستمگرى را ببيند كه چنين و چنان كرده است و سكوت كند، در نزد پروردگار گناهكار است».
اما براى امام حسن اين مسأله هنوز مطرح نيست. حد اكثر اين مطرح است كه اگر اينها بيايند، چنين خواهند كرد. اينكه «اگر بیایند چنين مى كنند» غير از اين است كه يك كارى كرده اند و ما الآن سند و حجتى در مقابل اينها بالفعل داريم.
اين است كه مى گويند صلح امام حسن زمينه را براى قيام امام حسين فراهم كرد.
استاد شهید مطهری، 📚 سیری در سیره ائمه اطهار (ع) ص ۸۰ - ۸۶ (با تلخیص)